Svømmesø i Vordingborg

Etableret: 2006
Vandspejl: 50 m²

Sted: Vordingborg
Bygherre: Blum & Frastein Kursuscenter
Design: Junckerhaven


TV2 Øst (10 min.) - klik her
Ud i Naturen besøger Holberggård Kursuscenter m.m.


Uddrag fra Blum & Frastein's hjemmeside:

Nye Konferencelokaler – nye værelser

Blum & Frastein har lanceret et nyt kursuskoncept rettet mod medarbejdere og virksomheder, både offentlige og private. Vi arbejder med mennesker i udvikling. Hvor det også kræver at vi selv er i konstant udvikling. Hos os er du sikret et højt fagligt niveau hos dygtige undervisere. Vi følger udviklingen på arbejdsmarkedet og giver dig hele tiden det nyeste og det bedste.
Forestil dig så at få noget interessant til hovedet, uden at skulle sidde i en kedelig konferencesal. På Holberggaard – som vores sted hedder – blive alle sanser mættet af de skønne omgivelser og den fantastiske natur.


Besøg Holberggaard's hjemmeside


Drikkevand i poolen

06.03.08 15:24

Holberggaard har fået en svømmesø

Fra Østrig og Tyskland er dukket et nyt fænomen op, ferskvandspools! Der findes kun ganske få i Danmark, og nr. 2 af slagsens befinder sig nu på kursuscentret hos Blum & Frastein A/S i Bakkebølle i Vordingborg​

"Vi var i gang med en stor ombygning og havde revet taget af heste- og svindestald, da vi besluttede os for at lave en pool", fortæller den ene ejer, Susi Frastein. En solrig aprildag stod de med murene tilbage - i læ for den barske vind på stedet.

Da kom ideen til at lave en lukket atriumlignende gård med terrasse og en swimming-pool.


"Jeg var bare ikke særlig begejstret ved tanken om en traditionel pool med klor og alle de rensningsproblemer, jeg havde hørt om. Så jeg var et let bytte, da Birgitte og jeg sidste forår tog til en boligmesse i Forum og opdagede fænomenet "en svømmesø" ".


Parret kontaktede anlægstekniker Lars Juncker fra Junckerhaven i Lejre, der indtil videre er den eneste i Danmark, der laver svømmesøer. Og ganske kort tid efter stod han der med et hold gartnere og en gravemaskine. Hullet blev 3 m dybt i svømmedelen af søen, og i den anden del når vandet til livet. Der blev gravet og gravet, og al jorden kørt ud i parken til en udsigtshøj, der er skabt af jord fra en anden sø, der blev udgravet et par år tidligere.


En svømmesø er en menneskeskabt sø, et lukket kredsløb, der renses biologisk af mikroorganismer.


Vandmiljøet holdes rent gennem biologiske processer. Vandplanter bidrager til kvælstofbalancen, overfladebredde og dybde er afstemt efter hinanden, en lille pumpe cirkulerer vandet, der konstant løber gennem filtre i "skimmersøen". Skimmersø - sådan hedder den lille afgrænsede del af søen, der sørger for rensningen. Brugerne skal blot med et net opsamle overfladeurenheder en gang om ugen.


"Vi er meget spændte på, hvordan vores gæster vil tage imod den nye sø", bemærker Birgitte Blum, den anden af de to ejere. "Er de vinterbadere, kan de hoppe i hele året, men vi andre vil nok holde os til de varme sommerdage".


To vinterbadere har allerede været i søen, lokket til som statister, da TV2 Øst lavede optagelser forleden til et program om svømmesøer. Det bliver sendt som appetizer den 10.03. i aftenfladen, mens det lange program kommer den 11.03. kl. 11.00 i "Ud i naturen".

Kilde: www.pressport.dk

Vil du have et tilbud?

Vi bor mellem København, Roskilde og Ringsted på Midtsjælland - Vi arbejder med svømmesøer og naturpools i hele Danmark.

  • ​Vi skaber individuelle haveløsninger med sten, vand og planter, vi har speciale i svømmesøer og naturpools
  • Vi elsker vand i haven, bygger smukke naturlige bassiner og spejlbassiner, koi damme, vandløb og vandfald
  • Vi håndterer regnvand på dekorativ og funktionel vis
  • Vi etablerer svømmesøer og naturlige swimmingpools og er førende i Danmark i udviklingen i private haver såvel som til offentligt brug i friluftsbade.

Vores anlægsgartnerfirma tilbyder individuelle haveløsninger med sten, vand og planter.

Med vores ekspertise hjælper vi vores kunder med at skabe de mest fantastiske haveanlæg.​

Om os

En del af Junckerhaven ApS.

Vi arbejder med individuelle haveløsninger, med sten, vand og planter, med naturen som forbillede - siden 1990.

CVR: 25650514

Kontakt os

​Junckerhaven ApS

Smedebakken 3, 4330 Hvalsø

​Tlf.: 46 49 61 03

Mobil: 20 99 61 03

Fax: 46 49 61 20

E-mail: junckerhaven@gmail.com