Telefon: 46 49 61 03   E-mail: junckerhaven@gmail.com          Se også: www.junckerhaven.dk og www.finesda.dk

Lars Juncker i Hvalsø, Hovedstaden, DK på Houzz

NATURPOOL - FREMTIDENS KLORFRIE BADEVAND I HAVEN

​Om Naturpools

Der tegner sig et nyt og moderne billede af fremtidens badevand i haven. Hvor der tidligere kun var funklende blå swimmingpools, er der nu kommet et biologisk og dekorativt alternativ, der er billigere i drift, og som er skånsomt mod hud, hår og øjne, og ikke mindst miljøet. ​

Dekorative vandplanter, badevand uden klor og fri adgang til badning i egen have året rundt - det er nogle af de fordele, som miljøvenlige naturpools giver, og så kan en eksisterende swimmingpool tilmed blive ombygget til en naturpool.​​

Anvendelse

Ligesom en traditionel swimmingpool er en naturpool beregnet til svømning, badning og leg, og flere af vores kunder bruger dem også til skøjteløb og vinterbadning, ofte sammen med en af vores tøndesaunaer eller spabade. 

Se Finesda.dk.

​Udvikling​

Vi har vores viden om naturpools fra samarbejdspartnere i Østrig, Schweiz og Tyskland, hvor naturpools er blevet udviklet op gennem 1980erne og 1990erne.

Siden 2007 har vi etableret en lang række poolanlæg i private haver, og stået for ombygningen af Danmarks første friluftsbad med biologisk vandrensning, og har derfor solid erfaring på området.

Konstruktion og Design

Naturpools er typisk designet med lige eller runde sider i stilrene former. Poolens kanter etableres i samspil med de eksisterende arealer som for eksempel terrasser i træ, eller belægninger med beton, granit eller sandsten. ​

En naturpool opbygges som en swimmingpool med støbte, lodrette sider, typisk to meter i dybden, og dekoreret med kanter i beton, granit, sandsten eller træ. Poolen fores med en vandtæt gummimembran​, der dels har den fordel, at smuds ikke ses så tydeligt, dels er membranen relativt nem at holde ren, og den reducerer dermed plejeindsatsen.

Der etableres ingen synlig teknik, der larmer eller skæmmer haven, da vandrensningen sker i en såkaldt skimmersø ved siden af naturpoolen. I skimmersøen er det biologiske filter og cirkulationspumpen indbygget blandt dekorative sten og vandplanter.


Pleje og pasning

En naturpool skal passes på lige fod med en traditionel swimmingpool, men måden, det gøres på, er lidt anderledes på grund af den biologiske vandrensning.

Om foråret skal vandplanterne skæres ned, poolen skal børstes og støvsuges grundigt, og i løbet af sommeren er det en fordel at børste siderne og støvsuge bunden flere gange, eventuelt med en støvsugerrobot beregnet til swimmingpools​. ​Pumpe og biofilter kræver ikke den store opmærksomhed.

Læs m​ere om pleje og pasning

​Vandbiologi

Ved etablering af en naturpool er der et begrænset antal plantearter at vælge imellem på grund af vandets lave fosfatindhold. Vandet i naturpoolen bliver rent og klart ved hjælp af naturlige mikroorganismer, som fortrinsvis lever i poolens biologiske filter, og herudover er vandplanterne med til at binde næringsstofferne i vandet.

Alger forekommer, så snart de rette vækstbetingelser er til stede, så for at minimere alger i naturpoolen skal fosfatindholdet i vandet være under 0,035 mg/l, hvilket opnås med et indbygget fosfat-absorptionsfilter i skimmersøen.

Vand tiltrækker som altid dyr, men de har svært ved at finde føde i naturpoolens næringsfattige vand, og tager sjældent ophold i det. Fugle, bier og sommerfugle drikker af vandet, og salamandre kan forekomme, når vandet er i særlig god balance. Frøer ses sjældent i vandet, og myg ses aldrig.

Opvarmning

​Vores naturpools kan opvarmes med de samme varmekilder, som benyttes til swimmingpools, og på den måde kan badesæsonen forlænges med en passende og konstant badevandstemperatur. Opvarmningen af en naturpool kan for eksempel ske via et solfanger- eller varmepumpeanlæg.

Ved opvarmning anbefaler vi, at man også investerer i et poolcover, gerne automatiseret, som kan overdække naturpoolen, når den ikke er i brug, da der er et stort varmetab fra vandoverfladen om natten. ​ ​

​Læs mere om opvarmning

​​

ANLÆGSOMKOSTNINGER​

Beregn selv på budgettet, hvad det koster at etablere en naturpool - Læs mere i pris​oversigten her.

DRIFTSOMKOSTNINGER:

El-forbruget til naturpoolens biologiske vandrensning er meget lavt, omkring 3-5 gange lavere end til en traditionel swimmingpool. En naturpool med et vandspejl på 50-100 m2 koster 1500-2000 kr. årligt i strømudgift. Herudover er der ingen udgift til klor eller andre desinfektionsmidler. 

​KONTAKT os og hør mere

Fra vores base i Hvalsø på Sjælland kører vi rundt i hele landet og anlægger naturpools.

Kontakt Anlægsgartnermester Lars Juncker hvis du vil vide mere på telefon: 46 49 61 03 eller e-mail: junckerhaven@gmail.com

​Naturpools under færdiggørelse i Hvalsø, vangede og Gentofte herunder

Inspiration fra udlandet​ - naturpool med sider i træ

NEDENFOR FINDER DU INSPIRATION AF SVØMMESØER OG NATURPOOLS I UDLANDET

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

vi arbejder med

Junckerhaven ApS  Rødbøggard Smedebakken 3,  4330 Hvalsø  Tlf.: 46 49 61 03  Mobil: 20 99 61 03  CVR: 25650514  E-mail: junckerhaven@gmail.com

Vi har fået 4,8 ud af 5 stjerner baseret på mere end 17 anmeldelser på Facebook