Naturpool - fremtidens klorfrie badevand i din havepool

Om natur swimmingpools

Der tegner sig et nyt og moderne billede af fremtidens badevand i haven. Hvor der tidligere kun var funklende blå swimmingpools, er der nu kommet et biologisk og dekorativt alternativ, der er billigere i drift, og som er skånsom mod hud, hår og øjne – og ikke mindst miljøet.

Dekorative vandplanter, badevand uden klor og fri adgang til badning i egen have året rundt – det er nogle af de fordele, som miljøvenlige naturpools giver. En eksisterende swimmingpool i haven kan også blive ombygget til en naturpool.

Hos Anlægsgartnerfirmaet Junckerhaven tilbyder vi at etablere en klorfri pool i haven til en god pris. Vi har 30 års erfaring i branchen og kører gerne til kunder i hele landet. Så uanset hvor du bor, kan du altid kontakte os.

Anvendelse

Ligesom en traditionel havepool, er en naturpool beregnet til svømning, badning og leg, og flere af vores kunder bruger dem også til skøjteløb og vinterbadning – ofte sammen med en af vores tøndesaunaer eller spabade.

Besøg vores hjemmeside finesda.dk.

Udvikling

Vi har vores viden om naturpools fra samarbejdspartnere i Østrig, Schweiz og Tyskland, hvor naturpools er blevet udviklet op gennem 1980’erne og 1990’erne. 

Siden 2008 har vi etableret en lang række pools i private haver, og envidere stået for flere anlæg med offentlig adgang, blandt andet ombygningen 2 større offentlige friluftsbade for Sorø Kommune og på Vejle Idrætshøjskole.  Vi har derfor solid erfaring på området.

Konstruktion og design

En naturpool er typisk designet med lige eller runde sider i stilrene former. Havepoolens kanter etableres i samspil med de eksisterende arealer som fx terrasser i træ eller belægninger med beton, granit eller sandsten.

En naturpool opbygges som en pool i haven med støbte, lodrette sider, der typisk er 2 meter i dybden. Den er ofte dekoreret med kanter i beton, granit, sandsten eller træ. Poolen fores med en vandtæt gummimembran, der har den fordel, at smuds ikke ses så tydeligt. Derudover er membranen relativt nem at holde ren og den reducerer dermed plejeindsatsen.

Der etableres ingen synlig teknik, der larmer eller skæmmer haven, da vandrensningen sker i en såkaldt skimmersø ved siden af poolen. I skimmersøen er det biologiske filter og cirkulationspumpen indbygget blandt dekorative sten og vandplanter.

Pleje og pasning af havepool

En naturpool skal passes på lige fod med en traditionel swimmingpool i haven, men måden det gøres på, er lidt anderledes pga. den biologiske vandrensning.

Om foråret skal vandplanterne skæres ned, og poolen skal børstes og støvsuges grundigt. I løbet af sommeren er det en fordel at børste siderne og støvsuge bunden flere gange, evt. med en støvsugerrobot beregnet til swimmingpools. Pumpe og biofilter kræver ikke den store opmærksomhed.

Læs mere om pleje og pasning. ​

Hybrydløsning

​HYDROLYS + CU / AG-ionisering kan integreres vores naturpools. AQUASCENIC systemmet renser (spalter) vandet på basis af vandet egne komponenter (herunder salt), der genererer ilt og ozon. Bakterie- og algicidaktiviteten af kobber (Cu) og sølv (Ag) øger systemets effektivitet og begrænser vedligeholdelses indsatsen til et minimum, idet evt. algedannelse bekæmpes yderst effektivt.

En redox sensor med chip sikrer at spaltningen kontrolleres løbende

N.B Hydrolyseanlæg skal som det eneste teknik monteres tørt på land i velegnet teknikkasse eller på væg indendørs (evt. teknikkasse ikke medregnet) Når den biologiske vandbehandling tilknyttes et hydrolyseanlæg for optimering kalder vi systemet for en Hybrid.

Lynintroduktion til vores vores naturpools?
Se TV-indslag fra TV 2 her

Vandbiologi

​Vandet i naturpoolen bliver rent og krystaltklart ved hjælp af naturlige mikroorganismer, som fortrinsvis lever i poolens biologiske filter. Derudover er vandplanterne med til at binde næringsstofferne i vandet.

Algevækst kan forekom så snart de rette vækstbetingelser er til stede. Så for at minimere algedannelse i din klorfri pool, skal fosfatindholdet i vandet være under 0,035 mg/L, hvilket opnås med et indbygget fosfatabsorptions-filter der indbygges i skimmersøen.

Vand tiltrækker som altid dyr, men de har svært ved at finde føde i naturpoolens næringsfattige vand og tager sjældent ophold i det. Fugle, bier og sommerfugle drikker af vandet, og salamandre kan forekomme, når vandet er i særlig god balance. Frøer ses sjældent i vandet og myg ses aldrig.

Opvarmning

Vores naturpools kan opvarmes med de samme varmekilder, som benyttet til en almindelige havepool. På den måde kan badesæsonen forlænges med en passende og konstant badevandstemperatur. Opvarmningen af en naturpool kan fx ske via et solfanger- eller varmepumpeanlæg.

Ved opvarmning anbefaler vi, at man også investerer i et poocover, gerne automatiseret, som kan overdække poolen, når den ikke er i brug. Der kan nemlig være et stort varmetab fra vandoverfladen om natten.

Læs mere om opvarmning.

Anlægnings- og driftsomkostninger

Beregn selv på budgettet, hvad det koster at etablere en naturpool 

Læs mere i prisoversigten her eller kontakt os med dine ønsker .

Driftomkostninger

​Elforbruget til naturpoolens biologiske vandrensning er meget lavt, omkring 3-5 gange lavere end til en traditionel swimmingpool i haven. En naturpool med et vandspejl på 50-100 m2 koster kr. 1.500-2.000,- årligt i strømudgift. Herudover er der ingen udgift til klor eller andre desinfektionsmidler, da en naturpool er en klorfri pool.

Kontakt os og hør om mulighederne for en pool i haven

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om mulighederne for en miljøvenlig natur swimmingpool til haven. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på en natur havepool.

Ring til Anlægsgartnermester Lars Juncker i dag på telefon: 20 99 61 03 eller send en e-mail til: junckerhaven@gmail.com

Vi ser frem til at hjælpe dig med din nye pool i haven!

Få inspiration til din naturpool iblandt vores anlæg nedenfor​

Case 1: Naturpool Holte

Vandspejls Areal 41 m2

Svømmeområde 9 x 3,5 meter - Dybde 200 cm

Lavvandsområde 120 cm med massiv granit trappe

Opvarmning med X60 varmepumpe fra Gullberg Jansson

Isolerende Cover fra Covrex.com

Belægninger i 1x1 meter Kongsberg Granit og slotsgrus

Bedkanter i stål

Design: Tor Haddeland, Designhaver.dk

Granitleverandør: Høchendoff granit

Stål: Martlev.dk

Case 2: Natur swimming pool - Kirke Hyllinge

Samlet vandspejlareal 42 m2 - svømmeområde 4 x 8 meter + 10 m2 vandrensningsområde/skimmersø,  der er placeret diagonalt på poolen.  Skimmersøen krydses via bordursten i granit som adgang til loungeområde. Terrasser er udført i hårdttræ Ipé og øvrige belægninger er udført som granitplank 70 x 17.5 og 1 x 1 meter.

Design: ved Tor Haddeland, DesignHaver - Anlægget har en skøn elopvarmet tøndesauna fra Finesda.dk

Case 5: Natur swimmingpool Herlufmagle

​Natur swimmingpoolen i Herlufmagle udgør samlet 53 m2  vandspejls areal. Dybvandszone med 200 cm’s vanddybde sikrer hovedspring, lavtvandszone med 120 cm's vanddybde sikrer hvile i vandet og fungerer samtidig som adgang til vandet. Skimmersøen/vandrensningsområdet udgør ca. 13 m2 og er naturlig organisk form som kontrast til det øvrige stringente design.

Árkitekt på opgaven er Thue zeuthen

​Case 6: Natur swimmingpool i Gentofte

Denne lille swimmingpool måler kun 31 m2 i svømmeområdet, dertil  6 m2 skimmersø/vandrensningsområde, ialt 37 m2 vandspejl

Vand dybden i svømmeområdet er 2 meter og 1.2 meter i lavtvandsområdet, hvor der er sikret adgang til/fra vandet med en poolstige. ​Poolterrassen er udført i Ipé hårdttræ. 

Design:  Bygherren og Junckerhaven i fællesskab 

Case 7: Natur swimmingpool Tåstrup

Denne smukke swimmingpool med biologisk vandrensningsystem er placeret i den gamle præstebolig, med Ledøje kirke som nærmeste nabo. 

Svømmearealet udgør hele 16 meter i længden og 4 meter i bredden med en større lavtvandszone på 120 cm i dybden (til børnebørn).

En enkel trappe forsynet med gelænder er udført i egetræ som også enderne af poolen. På kanter på langsiderne mellem land og vand er der placeret antikke granitbordursten (fra en gammel bro).

Bemærk langs svømmearealet er der tilplantet med nøkkeroser

En pool der er i fuldkommen harmoni med haveanlægget. 

Poolen er etableret i 2010 og vores første naturlige swimmingpool med biologisk vandrensningssystem ​.

Case 9: Natur Swimmingpool Gentofte

Anlægget er designet af vores bygherre som også er vores faste tekniske samarbejdspartner omkring alt vand i vandhaver, herunder badevand Hans Jørgen Pedersen, firmaet Aqualogik ​

Poolen er 7 x 3.3 meter i svømmeområdet og 2 meter dyb, omgivet er en badetræterrasse i komposit

Bemærk den havlmåneformede skimmersø, der er afgrænset i kanten med stål. Store sten fungerer som trædesten og den største som udspringssten. 

Poolen er endvidere forsynet med en svømmetræner, samt en en skøn elopvarmet tøndesauna fra Finesda.dk der finder anvendelse til enhver lejlighed!   

Case 14: Naturpool udført i massiv granit - Holte

Størrelse: 13 x 3,7 meter - Dybde 1.5 meter dyb

Vandrensningssystem: Teknisk biologisk vandrensning system monteret i indendørs i kælderen
Opvarming: Poolen opvarmes til 28 grader hele året med jordvarmeanlæg samt varmeveksler
Cover/træterrasse: Poolen er monteret et isoleret Cover som samtidig er en fjernbetjent flytbar og derved mobil træterrasse beklædt med Ipe - se mere på Aqvis.se

Undervandsbelysning: med undervandsspot med 12 farvemuligheder
Konstruktion: Poolens sider og bund er fuldstøbt (isoleret udvendigt) beklædt med EPDM gummidug (membran) og herefter er alle sider, bund og trapper indbygget med special forarbejdet granit
UNIK LØSNING UDEN SIDESTYKKE
Design: Tor Haddeland, Designhaver.dk .

Case 16: Naturpool i Farum

Nyd dette fantastiske anlæg anlæg designet af Tor Haddeland, Designhaver.dk som netop er taget i brug af familien i Farum.


De flotte Ipe terrasser er etableret af vores samarbejdspartner Andreas la Cour, kun-terrasser.dk


Naturpoolen måler 4x10 meter - 2 meter dyb - lavt vands zone på 120 cm, med en granittrappe til land.


Vandet opvarmes til 25 grader med en luft til vand varmeveksler og isoleres med et fint sikkerhedscover fra Covrex.


Den svævende udspringsbro er hele 7 meter lang og konstrueret af smedefirmaet Dennis Martlev, Martlev.dk som stålkummer og kanterne også er.


Den fine saunatønde med panoramavindue er el opvarmet og leveret af finesda.dk

Hvad skal du vide om vores naturpools?
Se TV-indslag her

Case 17: Jyderup

Størrelse 9 x 4 meter med lavt vand zone 120 cm med granitfliser i bunden.

Granittrappe 1 meter bred fra lavt vand zone til land/træterrasse.

Isolerende Cover fra Covrex.com

Case 3: Naturpool Hvalsø - Ellipseformet naturpool med infinity

​VORES EGEN BESØGSHAVE


​Elipseformet naturpool 11x6 meter - med indbygget biologisk vandrensning tilplantet med nøkkeroser

Dybde i svømmeområde 150 cm
Trappe som nedgang i vandet med porfyr trappesten
Den nedsænkede mur der adskiller svømme/vandrensnings område fungerer samtidig som en siddebænk i vandet, vanddybde 45 cm
Infinity kant med vandopsamling er udført i stål som også danner overgang mellem land og vand
Poolen "kan" opvarmes med luft til vand varmeveksler
Terrasse på land i porfyr brudfliser, træterrasse i douglas plank

Haven er åben efter forudgående aftale.
Kontakt Lars Juncker 20 99 61 03 mail: junckerhaven@gmail.com

Case 4: Natur swimmingpool - Charlottenlund

​Samlet vandspejls areal udgør 40 m2. Poolen måler 5 x 10 meter. Flydende overgang mellem svømmeområde (dybde 150 cm) og vandrensningsområde (dybde 10 cm) tilplantet med vandplanter herunder blå iris.  Bordursten (mål 30 x 90 cm) i sandsten bryder vandspejlet på smukkeste vis. Trappe fra land til bunden af poolen udført sorte fra Sandstone.dk Belægninger i haveanlægget ligeledes udført i sandsten i forskellige spændende formater.  

Design ved havearkitekt Karen Dahl - Opvarmning til 28 grader med fjernvarme, isolerede støbte sider og sikkerhedsvarmecover fra Covrex.com

Case 8: Natur swimmingpool i Hvalsø

Samlet vandspejl 77 m2, etableret 2015 - Design: Anne Stausholm Landskabsarkitekter ​

Ejendommen er en landejendom med en stor åben have med panoramaudsigt til de omgivende hestefolde og marker.

Projektets idégrundlag: ved Anne Stausholm

Naturpoolen er anlagt helt oppe ved huset for at få maksimal glæde af vandet, der ud over at være dejligt at bade i også er smukt at kigge på fra boligens opholdsrum året rundt. Himlen, havens planter og vandplanterne i poolens rensningsbassin, skimmersøen spejler sig smukt i vandoverfladen ligesom solens og månens lys reflekteres ind i boligen.

Omkring poolen er der anlagt terrasser og trædæk i varierende størrelser, hvor man kan tage ophold før og efter badning. På den ene terrasse står en hottub, der især bruges i vintermånederne, hvor man kan dyppe sig skiftevis i det kolde og det varme vand. Lidt væk fra poolen i en lavning i haven er der opsat en saunatønde der fuldender wellnessoplevelsen.

Beplantningen omkring poolen og terrasserne, der danner overgang til den øvrige have og den omkringliggende natur, er ligesom poolen holdt i stramme former. Den består af takshække, store buksbomkuber, rododendron og bede med prydgræsser.

Case 9: Hvalsø Swimmingpool

Vandspejl 10 x 5 meter - År 2015 - Design: Thue Zeuthen​

Case 11: Naturpool Tårs

Svømmeområde 8 x 2.8 meter
Vandrensningsområde 3 x 2.8 meter
Dybde 2 meter
Poolstige
Træterrasser i Egetræ

Case 12: Natur Swimmingpool Hårlev

Svømmeområde 8 x 4 meter + 10 m2 vandrensningsområde/ skimmersø placeret for ende af poolen, dekoreret med vandplanter og granitbordurtrædesten som stiforløb. 

Poollineren er som det ses smuk middelhavsblå efter ønske fra vores bygherre! Poolen er inddækket med Ipé hårdtræ langs kanterne.

Design: Junckerhaven og bygherre i fællesskab.

Case 13: Natur swimmingpool Skæring, Århus

Svømmeområde 8 x 4 meter + 10 m2 naturlig formet vandrensning/skimmersø = 42 m2 vandspejl i skøn harmoni med omgivelserne. 

Poolens sider og bund er fuldstøbt, når bunden er støbt (fast plan) kan det meste af vedligeholdelsen varetages af en poolrobot. 

Design: Bygherre.

Case 15: Virum

Størrelse 8 x 5 meter med indbygget biofilter
Svømme Området der udgør 4x8 meter - Dybde 150 cm - massiv trappe i sandsten -
Poolkant og trædesten i Dark Sandstone
Beklædning/solterrasser med Thermowood​

Case 18: Birkerød

Vandspejl 55 m3, heraf 15 m2 biofilter område placeret dekorativt foran husets køkkenvinduer helt tæt op af Amerlog huset
Opvarmning: Luft til vand fra Gullberg Jansson
Design: Janni Lund, Roomoutside.dk

Vil du have et tilbud?

Vi bor mellem København, Roskilde og Ringsted på Midtsjælland - Vi arbejder med svømmesøer og naturpools i hele Danmark.

  • ​Vi skaber individuelle haveløsninger med sten, vand og planter, vi har speciale i svømmesøer og naturpools
  • Vi elsker vand i haven, bygger smukke naturlige bassiner og spejlbassiner, koi damme, vandløb og vandfald
  • Vi håndterer regnvand på dekorativ og funktionel vis
  • Vi etablerer svømmesøer og naturlige swimmingpools og er førende i Danmark i udviklingen i private haver såvel som til offentligt brug i friluftsbade.

Vores anlægsgartnerfirma tilbyder individuelle haveløsninger med sten, vand og planter.

Med vores ekspertise hjælper vi vores kunder med at skabe de mest fantastiske haveanlæg.​

Om os

En del af Junckerhaven ApS.

Vi arbejder med individuelle haveløsninger, med sten, vand og planter, med naturen som forbillede - siden 1990.

CVR: 25650514

Kontakt os

​Junckerhaven ApS

Smedebakken 3, 4330 Hvalsø

​Tlf.: 46 49 61 03

Mobil: 20 99 61 03

Fax: 46 49 61 20

E-mail: junckerhaven@gmail.com