Få et smukt prydbassin med biologisk vandrensning i haven​

Om prydbassiner

Et prydbassin anlægges til pryd, og er ikke beregnet til at bade i. Vandet bliver renset ved hjælp af et biologisk filter, som er indbygget i bassinet, og på den måde undgår man at skulle etablere et eksternt, teknisk vandrensningssystem, som kræver plads og stor opmærksomhed. 

Driftsomkostningerne er betydeligt lavere ved prydbassin end ved brug af traditionelle vandrensningssystemer, og beløber sig til omkring 1.500 kr. årligt ved et vandspejl på 100 m2

​​Konstruktion

Vores prydbassin kan etableres i alle former og størrelser - som en naturlig sø eller som et stringent spejlbassin med faste kanter af for eksempel granit eller stål.

Kontakt​ os og hør mere

Kontakt anlægsgartnermester Lars Juncker på telefon 46 49 61 03 eller e-mail: junckerhaven@gmail.com, hvis du vil vide mere om et prydbassin. 

Vi arbejder primært med anlæg af prydbassiner på Sjælland, men vi kører også gerne i hele landet.

Få inspiration til dit prydbassin

Se flere referencer her​

Case 1: HP-Huset, Roskilde - 80 m2 vandspejl

HP-Huset i Roskilde har fået anlagt vores unikke vandrensningssystem, hvor al vandrensning foregår i et biologisk filter mellem sten og planter. Bassinet er således ikke tilkoblet et eksternt vandrensningssystem.

Mikroorganismer klarer vandrensningen, så længe vandet er over 5 grader celsius, og så længe cirkulationspumpen kører. Det årlige strømforbrug begrænser sig til en cirkulationspumpe på 170 watt, og pumpen kører ikke om vinteren

Plejeindsatsen er minimal, da der kun skal støvsuges og opsamles blade efter behov - det samme gælder den specielle skimmerkurv, der samler overfladepartikler fra vandet​.

Som en detalje kan nævnes, at dette prydbassin ikke er fuldsvejst - i bunden er der monteret bassinfolie af kraftigt gummi, en såkaldt EPDM-membran, og det har medført store anlægsmæssige besparelser.​

Vandet recirkulerer mellem de to bassiner - det ene prydbassin står med et rent vandspejl, det andet med sten, planter og biofilter.

Case 2: Prydbassin, Østrig - 6000 m2 vandspejl

Anlægget her er fra Wien og er på hele 6000 m2 vandspejl. Anlægget er opbygget i 2 etaper på hver 3000 m2.

En kunstig dæmning holder vandet på plads imens 2 etape bliver bygget!​ NB. Anlægget er blevet bygget af vore Østrigske samarbejdspartner.

Case 3: Skovvang plejecenter, Allerød - 15 m2  vandspejl

Skovvang Plejecenter i Allerød har fået anlagt dette smukke stål prydbassin med indbygget biologisk vandrensning. Filteret er indbygget i stenene i det fuldsvejste stålkar, og herudover er systemet unikt, da bassinet får tilført regnvand fra tagene.
​​
LAR - LOKAL AFLEDNING AF REGNVAND
Ved tilførslen af regnvand bliver vandet i bassinet ekstra belastet på grund af urenheder og fækalier fra fugle, og særligt fosfat kan medføre stor forekomst af trådalger​.

Som modforanstaltning har vi derfor installeret et særligt filter med et materiale, der absorberer fosfat, og systemet virker helt efter hensigten.

Design: Henrik Jørgen Landskab http://www.landskab.dk/

Vil du have et tilbud?

Vi bor mellem København, Roskilde og Ringsted på Midtsjælland - Vi arbejder med svømmesøer og naturpools i hele Danmark.

  • ​Vi skaber individuelle haveløsninger med sten, vand og planter, vi har speciale i svømmesøer og naturpools
  • Vi elsker vand i haven, bygger smukke naturlige bassiner og spejlbassiner, koi damme, vandløb og vandfald
  • Vi håndterer regnvand på dekorativ og funktionel vis
  • Vi etablerer svømmesøer og naturlige swimmingpools og er førende i Danmark i udviklingen i private haver såvel som til offentligt brug i friluftsbade.

​Junckerhaven forhandler tøndesaunaer og brændefyrede hot-tubs​

​Bisnodes kreditrating

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Vores anlægsgartnerfirma tilbyder individuelle haveløsninger med sten, vand og planter.​

Om os

En del af Junckerhaven ApS.

Vi arbejder med individuelle haveløsninger, med sten, vand og planter, med naturen som forbillede - siden 1990.

CVR: 25650514

Kontakt os

​Junckerhaven ApS

Smedebakken 3, 4330 Hvalsø

​Tlf.: 46 49 61 03

Mobil: 20 99 61 03

Fax: 46 49 61 20

E-mail: junckerhaven@gmail.com