Naturpool - fremtidens klorfrie badevand i haven

Om natur swimmingpools

Der tegner sig et nyt og moderne billede af fremtidens badevand i haven. Hvor der tidligere kun var funklende blå swimmingpools, er der nu kommet et biologisk og dekorativt alternativ, der er billigere i drift, og som er skånsom mod hud, hår og øjne – og ikke mindst miljøet.

Dekorative vandplanter, badevand uden klor og fri adgang til badning i egen have året rundt – det er nogle af de fordele, som miljøvenlige naturpools giver. En eksisterende swimmingpool i haven kan også blive ombygget til en naturpool.

Hos Anlægsgartnerfirmaet Junckerhaven tilbyder vi at etablere en klorfri pool i haven til en god pris. Vi har 30 års erfaring i branchen og kører gerne til kunder i hele landet. Så uanset hvor du bor, kan du altid kontakte os.

Anvendelse

Ligesom en traditionel havepool, er en naturpool beregnet til svømning, badning og leg, og flere af vores kunder bruger dem også til skøjteløb og vinterbadning – ofte sammen med en af vores tøndesaunaer eller spabade.

Besøg vores hjemmeside finesda.dk.

Udvikling

Vi har vores viden om naturpools fra samarbejdspartnere i Østrig, Schweiz og Tyskland, hvor naturpools er blevet udviklet op gennem 1980’erne og 1990’erne. 

Siden 2008 har vi etableret en lang række pools i private haver, og envidere stået for flere anlæg med offentlig adgang, blandt andet ombygningen 2 større offentlige friluftsbade for Sorø Kommune og på Vejle Idrætshøjskole.  Vi har derfor solid erfaring på området.

Konstruktion og design

En naturpool er typisk designet med lige eller runde sider i stilrene former. Poolens kanter etableres i samspil med de eksisterende arealer som fx terrasser i træ eller belægninger med beton, granit eller sandsten.

En naturpool opbygges som en pool i haven med støbte, lodrette sider, der typisk er 2 meter i dybden. Den er ofte dekoreret med kanter i beton, granit, sandsten eller træ. Poolen fores med en vandtæt gummimembran, der har den fordel, at smuds ikke ses så tydeligt. Derudover er membranen relativt nem at holde ren og den reducerer dermed plejeindsatsen.

Der etableres ingen synlig teknik, der larmer eller skæmmer haven, da vandrensningen sker i en såkaldt skimmersø ved siden af poolen. I skimmersøen er det biologiske filter og cirkulationspumpen indbygget blandt dekorative sten og vandplanter.

Pleje og pasning

En naturpool skal passes på lige fod med en traditionel swimmingpool i haven, men måden det gøres på, er lidt anderledes pga. den biologiske vandrensning.

Om foråret skal vandplanterne skæres ned, og poolen skal børstes og støvsuges grundigt. I løbet af sommeren er det en fordel at børste siderne og støvsuge bunden flere gange, evt. med en støvsugerrobot beregnet til swimmingpools. Pumpe og biofilter kræver ikke den store opmærksomhed.

Læs mere om pleje og pasning. ​

Hybrydløsning

​HYDROLYS + CU / AG-ionisering kan integreres vores naturpools. AQUASCENIC systemmet renser (spalter) vandet på basis af vandet egne komponenter (herunder salt), der genererer ilt og ozon. Bakterie- og algicidaktiviteten af kobber (Cu) og sølv (Ag) øger systemets effektivitet og begrænser vedligeholdelses indsatsen til et minimum, idet evt. algedannelse bekæmpes yderst effektivt.

En redox sensor med chip sikrer at spaltningen kontrolleres løbende

N.B Hydrolyseanlæg skal som det eneste teknik monteres tørt på land i velegnet teknikkasse eller på væg indendørs (evt. teknikkasse ikke medregnet) Når den biologiske vandbehandling tilknyttes et hydrolyseanlæg for optimering kalder vi systemet for en Hybrid

Vandbiologi

​Vandet i naturpoolen bliver rent og krystaltklart ved hjælp af naturlige mikroorganismer, som fortrinsvis lever i poolens biologiske filter. Derudover er vandplanterne med til at binde næringsstofferne i vandet.

Algevækst kan forekom så snart de rette vækstbetingelser er til stede. Så for at minimere algedannelse i din klorfri pool, skal fosfatindholdet i vandet være under 0,035 mg/L, hvilket opnås med et indbygget fosfatabsorptions-filter der indbygges i skimmersøen.

Vand tiltrækker som altid dyr, men de har svært ved at finde føde i naturpoolens næringsfattige vand og tager sjældent ophold i det. Fugle, bier og sommerfugle drikker af vandet, og salamandre kan forekomme, når vandet er i særlig god balance. Frøer ses sjældent i vandet og myg ses aldrig.

Opvarmning

Vores naturpools kan opvarmes med de samme varmekilder, som benyttet til en almindelige havepool. På den måde kan badesæsonen forlænges med en passende og konstant badevandstemperatur. Opvarmningen af en naturpool kan fx ske via et solfanger- eller varmepumpeanlæg.

Ved opvarmning anbefaler vi, at man også investerer i et poocover, gerne automatiseret, som kan overdække poolen, når den ikke er i brug. Der kan nemlig være et stort varmetab fra vandoverfladen om natten.

Læs mere om opvarmning.

Anlægnings- og driftsomkostninger

Beregn selv på budgettet, hvad det koster at etablere en naturpool 

Læs mere i prisoversigten her eller kontakt os med dine ønsker .

Driftomkostninger

​Elforbruget til naturpoolens biologiske vandrensning er meget lavt, omkring 3-5 gange lavere end til en traditionel swimmingpool i haven. En naturpool med et vandspejl på 50-100 m2 koster kr. 1.500-2.000,- årligt i strømudgift. Herudover er der ingen udgift til klor eller andre desinfektionsmidler, da en naturpool er en klorfri pool.

Kontakt os og hør om mulighederne for en pool i haven

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du vil høre mere om mulighederne for en miljøvenlig natur swimmingpool til haven. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud på en natur havepool.

Ring til Anlægsgartnermester Lars Juncker i dag på telefon: 46 49 61 03 eller send en e-mail til: junckerhaven@gmail.com. Vi ser frem til at hjælpe dig med din nye pool i haven!

Få inspiration til din naturpool iblandt vores anlæg nedenfor​

Case 1: Natur swimmingpool - Privaathave i Kirke i Hyllinge

42 m2 vandspejl - svømmeområde 4x8 meter + Vandrensningområde/skimmersø på 10 m2 placeret smukt diagonalt med krydsende granit- bordursten som adgang til loungeområde. Dybde i svømmeområde 180 cm ​- hårdttræsterrasse IPÉ

Design: Tor Haddeland, DesignHaver - Elopvarmet tøndesauna fra Finesda.dk

Case 3: Naturpool Herlufmagle

​​Naturpoolen i Herlufmagle udgør samlet 53 m2 samlet vandspejl i alle zoner. Dybvandszone med 200 cm’s vanddybde, lavvandszone med 120 cm´s vanddybde samt naturlig skimmersø på 13 m2 

​Case 4: naturpool i Gentofte

Etableret 2015 - Design Junckerhaven
Svømmesøens omfang udgør 31 + 6 m2 skimmersø m2 = 37 samlet vandspejl alle zoner. Arealet beregnes af vandspejl indenfor betonkant, hvor der er opbygget nedenstående

Dybvandszone med 200 cm’s vanddybde - Lavvandszone med 120 cm´s vanddybde  - Skimmersø 6 m2 ​

Case 2: Natur swimmingpool - Privathave i Charlottenlund

​40 m2 naturpool med indbygget vandrensningsområde mellem trædesti gennem vandet med sandstensbordur og dekorative vandplanter - trappe i massive sandsten fra Sandstone.dk - Design ved havearkitekt Karen Dahl - Opvarmning til 28 grader med fjernvarme, isolerede støbte sider og sikkerhedsvarmeCover fra Covrex.com

Dybden i svømmeområdet er 150 cm og 10 cm i vandrensningsområdet

Case 6: Natur swimmingpool i Hvalsø

Samlet vandspejl 77 m2, etableret 2015 - Design: Anne Stausholm Landskabsarkitekter ​

Ejendommen er en landejendom med en stor åben have med panoramaudsigt til de omgivende hestefolde og marker.

Projektets idégrundlag: ved Anne Stausholm

Naturpoolen er anlagt helt oppe ved huset for at få maksimal glæde af vandet, der ud over at være dejligt at bade i også er smukt at kigge på fra boligens opholdsrum året rundt. Himlen, havens planter og vandplanterne i pollens rensningsbassin, skimmersøen spejler sig smukt i vandoverfladen ligesom solens og månens lys reflekteres ind i boligen.

Omkring poolen er der anlagt terrasser og trædæk i varierende størrelser, hvor man kan tage ophold før og efter badning. På den ene terrasse står en hottub, der især bruges i vintermånederne, hvor man kan dyppe sig skiftevis i det kolde og det varme vand. Lidt væk fra poolen i en lavning i haven er der opsat en saunatønde der fuldender wellnessoplevelsen.

Beplantningen omkring poolen og terrasserne, der danner overgang til den øvrige have og den omkringliggende natur, er ligesom poolen holdt i stramme former. Den består af takshække, store buksbomkuber, rododendron og bede med prydgræsser.

Case 7: Gentofte Naturpool 37 m2 vandspejl​

Tekst følger. ​

Vil du have et tilbud?

Vi bor mellem København, Roskilde og Ringsted på Midtsjælland - Vi arbejder i hele Danmark.

  • ​Vi skaber individulle haveløsninger med sten, vand og planter, vi har speciale i svømmesøer og naturpools
  • Vi elsker vand i haven, bygger smukke naturlige bassiner og spejlbassiner, koidamme, vandløb og vandfald
  • Vi håndterer regnvand på dekorativ og funktionel vis
  • Vi etablerer svømmesøer og naturlige swimmingpools og er førende i Danmark i udviklingen i private haver såvel som til offentligt brug i friluftsbade.

​Junckerhaven forhandler tøndesaunaer og brændefyrede hot-tubs​

​Bisnodes kreditrating

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Bisnodes kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Bisnodes database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Vores anlægsgartnerfirma tilbyder individuelle haveløsninger med sten, vand og planter.​

Om os

En del af Junckerhaven ApS.

Vi arbejder med individuelle haveløsninger, med sten, vand og planter, med naturen som forbillede - siden 1990.

CVR: 25650514

Kontakt os

​Junckerhaven ApS

Smedebakken 3, 4330 Hvalsø

​Tlf.: 46 49 61 03

Mobil: 20 99 61 03

Fax: 46 49 61 20

E-mail: junckerhaven@gmail.com